AKTUALNOŚCI

3-17 KWIETNIA

Restaurant Week w Kombinat Bistro

Kombinat Bistro serdecznie zaprasza na RESTAURANT WEEK - FESTIWAL NAJLEPSZYCH RESTAURACJI!

W ciągu dwóch tygodni będziecie mieli okazję spróbować specjalnego menu przygotowanego przez naszego szefa kuchni Adama Hasiaka. Składa się ono z przystawki, dania głównego oraz deseru dostępne w dwóch wariantach do wyboru: mięsnym oraz wegetariańskim. Koszt jednego menu degustacyjnego to jedynie 49 zł!

MENU A:
1. Pstrąg potokowy podwędzany, rosti ziemniaczane, konfitura z selera naciowego oraz miodu lipowego, opalane jabłko, creme fraiche;
2. Biodrówka jagnięca, ciastko z kaszy pęczak i sera emilgrana, puree z marchwi, sos z palonych kości jagnięcych, konfitura z derenia;
3. Semifredo z popiołem z palonego siana, coulis z porzeczki i tymianku, beza z popiołu, kruszonka miętowa;


MENU B:
1. Tatar z pieczonego selera z olejem rzepakowym z Góry Św. Wawrzyńca, espuma z kiszonego ogórka, kruszonka kasztanowa;
2. Smażony boczniak królewski, pieczony topinambur, glazurowana szalotka, sos z palonych warzyw i czerwonego wina;
3. Eton mess czyli beza z malinami, różą, pietruszką i popiołem z palonego siana;


Menu festiwalowe dostępne tylko i wyłącznie po wcześniejszej rezerwacji na stronie:
www.restaurantweek.pl

Serdecznie Zapraszamy!